Viktigt att veta inför resan

Anmälningsavgift
I samband med beställning debiterar Birdie Golf Tours kunden en anmälningsavgift 3000 kr per person, om inte annat anges i er bekräftelse. Avgiften ska vara Birdie Golf Tours tillhanda senast 7 dagar efter det att resan beställts. Om resan bokas mindre än 45 dagar före avresa debiteras ingen anmälningsavgift utan resan ska då betalas per omgående. I de fall t ex flygbiljetter eller greenfee måste betalas direkt vid bokning framgår detta i er bekräftelse.

Avbeställningsskydd
Var noga med att ni har ett giltigt avbeställningsskydd via er hemförsäkring, bank eller reseförsäkringsbolag, (vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring), om ni skulle bli sjuka före avresan.
Birdie Golf Tours erbjuder inte avbeställningsskydd.

Bagage
Bagagevikt varierar mellan olika flygbolag, detaljer för just er resa ges i avreseinformationen. Vänligen kontakta Birdie Golf Tours vid eventuella frågor.

City tax
Många länder debiterar en sk city tax direkt via hotellet. Denna skatt är normalt mellan
ca 25-60 SEK per person och natt. City tax kan ej inkluderas i paketpriser utan måste betalas lokalt på plats.

Förlorat bagage
Om oturen skulle vara framme och ditt bagage blir försenat eller skadat skall du alltid ta kontakt med flygbolaget på flygplatsen efter ankomst för att upprätta en PIR-rapport. Om du har reseförsäkring skall även försäkringsbolaget kontaktas.

Barnpriser
Vi kan i vissa fall erbjuda rabatterade barnpriser. Regler och åldersgränser varierar på respektive flygbolag, kontakta oss om vad som gäller för er resa.

Bekräftelse
Vi bokar våra resmål på förfrågan. Resan är inte bekräftad förrän ni erhållit skriftlig bekräftelse. Läs noga igenom den!

Flygpriser
Birdie Golf Tours samarbetar med de flesta reguljära flygbolag (även med Norwegian). Flygpriserna varierar och de priser vi lämnar på vår hemsida är preliminära. Kontakta Birdie Golf Tours för bekräftade paketpriser.

Färdhandlingar
Levereras normalt 7 – 14 dagar före avresa, förutsatt att resan är betald i sin helhet. Se till att ta med samtliga biljetter, vouchers och övrig information på resan.

Försäkringar
Det åligger resenären att se till att ett fullgott försäkringsskydd finns. Har ni en hemförsäkring kan det vara en god idé att kolla på eventuella resetillägg via ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar också reseförsäkringar via Gouda:
Klicka här för att teckna avbeställningsskydd och reseförsäkring

Golfbanorna
En del av de golfbanor som nämns på hemsidan har hcp-gränser, normalt är att officiellt handicap gäller (hcp 36 för damer och hcp 28 för herrar). Om du inte har officiellt hcp, dvs 36 eller lägre, kontakta oss så undersöker vi om det kan gå att boka tider för er.

Golfvagnar och golfbilar
Vi rekommenderar ej att ni tar med dig golfvagn på flyget, vagnar och golfbilar finns att hyra på de flesta golfklubbar. Ibland krävs läkarintyg, hör med oss för respektive bana. Vid kraftigt regn utfärdar klubbarna
ibland bilförbud på banorna. Vi reserverar oss för denna typ av händelser.

Golfetikett
Internationell golfetikett gäller (tröja med krage och golfskor, inga jeans). Studera alltid golfbanans lokala regler.

Handicapbevis
Ni måste alltid ha med er giltigt dokument som visar ert hcp (finns att skriva ut från Min Golf på golf.se). Vissa klubbar är synnerligen noga med detta.

Hotellrum
In- och utcheckningstid på hotell varierar. Normalt måste man lämna rummen senast kl. 11:00 eller 12:00
på avresedagen. Normal incheckningstid är runt kl 15:00 på ankomstdagen.

Huvudresenär
En huvudresenär utses i resesällskapet och är den som beställer resan. Samtliga ändringar ska ske av huvudresenären och alla kvitton och vouchers kommer att ställas ut i dennes namn.

Hyrbil
Hyrbilsfirmorna har olika policy i olika länder. Om ni hyr bil måste föraren ha haft giltigt körkort minst 1 år. När man hämtar ut hyrbilen måste man normalt lämna en deposition, summan varierar beroende på bilkategori. Detta gör man enklast genom att lämna ett kreditkortsnummer som en säkerhet för självrisken, om olyckanskulle vara framme. Åldersgränserna varierar något. Om ni är yngre än 25 år eller äldre än 68 ber vi er kontakta oss så att vi kan kontrollera uppgifterna för att undvika problem när ni ska hämta ut hyrbilen. Obligatorisk försäkring ingår. Eventuella flygplatsskatter och extra försäkringar betalas på plats.
För resor utanför Europa krävs oftast internationellt körkort.

Kreditkort
Birdie Golf Tours accepterar de flesta kreditkort (ej Diners). Ni betalar enkelt och säkert er resa via en PayEx-tjänst på vår hemsida. Klicka här för att betala

Moms
Det ingår moms på paketresor från ett EU-land till ett annat EU-land från och med 1/1 1996. Momssatsen är för närvarande 2,67%. EU-moms ingår i priserna på vår hemsida.

Pass och visum
Samtliga resenärer måste ha giltigt pass, alternativt för resor inom Schengen fungerar nationellt ID-kort (utfärdas hos passexpeditionen). Ett pass som går ut under restiden eller är trasigt är ogiltigt. För resor till de flesta länder krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Läs mer om pass och nationellt ID-kort på polisens hemsida: http://polisen.se/Service/Pass-och-id-kort/Fakta-om-pass-och-nationellt-id-kort/ För svenska medborgare krävs inget visum till USA (för resor kortare än 90 dagar), däremot måste man göra en sk ESTA-ansökan, kostnad ca 14$ per person, gäller i 2 år: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Resegarantier
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet enligt gällande bestämmelser. Birdie Golf Tours är medlem i Svenska Resebyråföreningen SRF, läs mer på www.srf-org.se


Reservationer
Birdie Golf Tours reserverar sig för tryckfel och för oförutsedda ändringar som ligger utanför vår kontroll såsom strejk, tidtabellsförändringar, försenat bagage och liknande händelser.

Starttider
Vi förbokar alltid starttider, vilka anges i avresemeddelande och vouchers. Skulle banan stänga pga regn hjälper klubben till att ändra er starttid, om det inte är möjligt återbetalas er greenfee.

Kontrollera er bekräftelse!
Kontrollera alltid att de namn, tider och datum som du erhåller i avresemeddelandet överensstämmer med det som står i biljetten. Namn ska vara stavade som i passen. Korrigering av felaktigt skrivet namn i flygbiljetter kan medföra kostnader.

Vaccination
Kontrollera alltid med din vaccinationscentral vad som gäller för just din resa.

Ändringar
I de fall ändringar er resa är möjliga hjälper vi er mot eventuella extra kostnader samt administrativ avgift.