RESMÅL > PORTUGAL > HOTELL

Penina Hotel & Golf Resort ligger ca 40 minuter från Vilamoura i ett lugnt och skönt område. Hotellet är ett klassiskt femstjärnigt hotell som har en egen mästerskapsbana, designad av legenden Sir Henry Cotton, precis utanför hotellentrén. Utöver 18-hålsbanan har hotellet också två 9-hålsbanor, Resort och Academy.

Mellan golfrundorna kan ni koppla av vid Portugals största hotellpool, eller varför inte ta en ridtur eller en tennismatch. Alla möjligheter finns. För barnen erbjuder hotellet sommartid massor av aktiviteter under överinseende av erfarna ledare. Här finns fina övningsområden så för dig som vill spela och träna mycket golf, passar denna anläggning perfekt!

Besök även gärna den lilla fiskebyn Alvor som ligger 15 min från hotellet, eller geniuna Lagos fyllt av historia, ca 25 min bilresa bort.  Vi erbjuder hotellets även gäster starkt reducerad greenfee på San Lorenzo Gc. Gratis Shuttle bus till stranden juni-september. Casino i Portimao 5 km bort.

Golfbanorna
Penina har anor långt tillbaka i tiden och en mästerskapsbana av rang designad av Sir Henry Cotton år 1966 – den första banan i Algarve. Mästerskapsbanan, även under namnet Sir Henry Cottons Championship Course, är par 73 men endast ett par 5-hål på första nio. De resterande par 5:orna på sista nio är kända för att vara spännande och utmanande. Banan börjar med en dogleg vänster som direkt sätter en prägel på banans utmaningar och höga kvalitet.

Utöver mästerskapsbanan finns ytterligare två banor, dels Resort-banan, dels Academy-banan. Förstnämnda är en niohålsbana i full längd som kan spelas ett eller två varv. Sistnämnda är en korthålsbana för att vässa till närspelet. Även om mästerskapsbanan är en fantastisk upplevelse så kan nybörjaren också spela golf och njuta av anläggningens härliga golfatmosfär tack vare dessa två andra banorna. För den som blivit mätt på golf levererar resorten även många andra aktiviteter utöver golf såsom tennis. Penina ger en helhetsupplevelse i toppklass som inte många anläggningar kan erbjuda och är också anledningen till Penina har så många nöjda och återkommande gäster.

Antal rum: 188
Läge: 45 minuter från flygplatsen i Faro. 15 min från fiskebyn Alvor.
Faciliteter: Pool, tennis, gym, privat strand, flera restauranger och barer.