RESMÅL > SPANIEN > HOTELL

Vid foten av berget Montgó mitt i mellan Alicante och Valencia ligger La Sella Golf Resort. Det är en komplett golfanläggning med 27 hål som slingrar sig fram i den vackra nationalparken och med ett helt nyrenoverat, femstjärnigt hotell. 10 minuter bort ligger Denia och Javea, två kuststäder med strandpromenader, fantastiska restauranger och trevlig shopping.

Hotellet
Hela hotellet är nyrenoverat sedan ett par år tillbaka, allt är ljust och fräscht och man har öppnat upp med stora fönsterpartier, ibland är det nästan svårt att känna om man är inne eller ute,
Här finns alla tänkbara bekvämligheter som fri wifi, restauranger, pool, gym och ett helt fantastiskt spa, dessutom har man en egen sportbar.

Det finns fyra restauranger om man räknar in den på golfklubben. Huvudrestaurangen på hotellet serverar frukost och buffémiddagar.
En trappa ned från den stora lobbyn finns en sportbar med Golf Channel som visar de flesta stora golftävlingarna. Några kilometer bort ligger den lilla, och mycket trevliga hamnstaden Denia. Här finns gott om ”fine dining” restauranger, man ståtar med fler Michelinstjärnor än självaste Valencia som annars räknas som en riktig gourmetstad!

Golfen
Det finns tre niohålsslingor, alla uppkallade efter olika vindar. Den gula slingan är hämtad från den varma vinden från Sahara och sträcker sig söderut genom pinjeskogen. Här bjuds man på fina vyer över nationalparken med spännande layout. Hål 7 är ett av banans svårare par 4-hål och mäter över 400 meter från klubbtee.

Den andra röda slingan, är döpt efter den vind som man i antiken använde för att segla till Grekland. Det är en mer ”öppen” bana med en bra mix mellan svåra och lättare hål, några med vatten i spel och de avslutande hålen bjuder på spänning.

Den sista, gröna slingan är döpt efter vinden från norr och består av tre stycken par 3, tre par 4 och tre par 5-hål , alla modernt designade. Här har man en magisk utsikt mot havet, Segaria-berget och naturparken Montgó. La Sella Golf har också ett riktigt bra träningsområde och en bra drivingrange.

2021 avslutades ett omfattande renoveringsarbete av La Sellas 27 hål.
Vissa hål har fått en helt ny bansträckning, greenerna är fasta och jämna med bermudagräs, alla bunkrar har renoverats och många har flyttats som en anpassning till hur golfen har utvecklats.

Antal rum: 186
Läge: Ca 10 mil från Alicante flygplats.
Faciliteter: Pool, gratis Wifi, Spa, utomhuspool, bar och flera restauranger.